Datolinjen

15. november 2017

Som vi fortalte i gå aftes på samme tid, så var Zimbabwe på kanten til et millitærkup. Siden da har Militærets kampvogne sat sig på statslige bygninger og nøglepunkter, Præsident Mugabe er i Husarrest og teknisk set, så har der været Kup I Zimbabwe. Men det var ublodigt - og for store dele af befolkningen - nærmest kærkommen. For i Zimbabwe er alt nyt godt, nyt. Det forklarer Mads Schack som er Folkekirkens Nødhjælps landechef i Zimbabwe.

Internettet blev mindre frit sidste år - akkurat som foregående 7 år. 30 af verdens lande er i dén grad trådt ind i informationsalderen og benytter sig af statsbetalte internettrolde, der spreder misinformation og propaganda. Det er en af konklusionerne fra årets "Freedom on the internet"-rapport, der blev udgivet i går.  Rapporten bliver udgivet en gang om året og dokumenterer udviklingen af friheden på internettet verden over. Vi taler med Frederik Kulager, Tech-Journalist på Zetland.

Den amerikanske kongres afholdte i går en høring, der havde til formål at revurdere den amerikanske præsidents mulighed for at beordre affyringen af atommissiler. Det har nemlig siden den kolde krig været sådan, at præsidenten, og ikke militæret, har den fulde kontrol over affyring af atommissiler. Men med Præsident Trumps humørskift og til tider truende adfærd over for fx Nordkorea, er flere kongres medlemmer bange for, at han kan komme til at udløse en atomkrig på en indskydelse. Vi taler med Hans Kristensen, direktør for the Nuclear information project.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser