Datolinjen

16. november 2017

Saudi-Arabien lovede for en uge siden, at de ville give verdens nødhjælpsorganisationer adgang til Yemen, som ifølge FN er verdens pt. mest plagede folk, fordi Iran og Saudi-Arabien fører proxykrig i landet. Alverdens medier fortæller nu, at verdens største humanitære katastrofe kan se frem til nødhjælp. Vi taler med Siri Hartkorn, som driver et sikkerhedsfirma i Yemen.

I Zimbabwe er landets 93-årige leder Robert Mugabe og hans kone Grace Mugabe blevet sat i husarrest, mens militæret har rullet kampvogne ind i hovedstaden, Harare. Robert Mugabe valgte i sidste uge at fyre vicepræsident Emmerson Mnangagwa for at gøre det muligt for hans hustru Grace at overtage magten, når han selv træder tilbage. Det fik Zimbabwes militær til at gribe ind. Vi taler med Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Anders Lassen var en af Danmarks største krigshelte under 2. verdenskrig. Han var den eneste udlænding, der modtog Viktoriakorset for sine krigshandlinger under 2. verdenskrig. Han kæmpede i Afrika og det græske øhav og var blandt andet med til at befri øen Thessaloniki. Derfor bliver han nu – 73 år senere – hyldet i Melbourne, Australien. Vi taler med Thomas Harder, journalist og fatter til bog om Anders Lassen.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser