Datolinjen

20. november 2017

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger, at hun vil foretrække et nyvalg frem for at stå i spidsen for en mindretalsregering. Et scenarie som er blevet en mulighed, efter at de tyske regeringsforhandlinger brød sammen i nat. Hvad er Merkels muligheder, det taler vi om med Lykke Friis, prorektor på Københavns Universitet.

Cambodias højesteret opløste i sidste uge landets største oppositionsparti og har givet premierminister Hun Sen mulighed for at forsætte ved magten. 118 medlemmer af Cambodias største oppositionsparti har fået forbud mod at beskæftige sig med politik. Dermed kan Hun Sen komme til at sidde mere end tre årtier ved magten, når der er nationalt valg til næste år.

Det nu forhenværende ledende oppositionsparti Cambodia National Rescue Partys vicepræsident, Mu Sochua, skrev denne weekend i Guardian at demokratiet var for en domstol - og tabte. Vi taler Jonas Vejsager Nøddekjær, International Chef for Folkekirkens Nødhjælp.

Det er to uger siden at Libanons premierminister Saad Hariri forsvandt for dagen efter at dukke op i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh. Ingen kan rigtigt forstår hvad der foregår, men hvad der er sikkert er, at han i fredags rejste til Frankrig og at han efter planen i overmorgen vil vende tilbage til Beirut, Libanons hovedstad efter korte visit i Kairo og Kuwait. Men om Macron kan gøre noget, og hvad der i det hele taget skal gøres, det har vi talt med Helle Malmvig, seniorforsker DIIS.

Andre udsendelser