Datolinjen

29. november 2017

Den republikanske Alabama-politiker Roy Moore er mistænkt for at forsøge at sprede fake news - om sig selv.

Fake news om, at han i 1992 (da han selv var i 30'erne) havde et forhold til en kun 15-årig pige. Et forhold som endte med, at pigen blev gravid og fik en abort.

Og hvorfor pokker skulle han have lyst til at sprede sådan en historie om sig selv? Jo - for at vise omverdenen, at man ikke kan stole på medierne.

Vi taler med Kristian Mouritzen, tidligere USA-korrespondent for Berlingske og nuværende sikkerhedspolitisk korrespondent.

Danmark skal være vært for en stort anlagt Ukraine-konference i 2018. Og i den anledning har chefen for EU’s "Support Group for Ukraine", Peter Wagner, besøgt Danmark. Besøget kommer netop som den danske regering har præsenteret nye naboskabsprogram, som støtter reformprocesserne i Ukraine og Georgien med 860 mio. kr. Men interessen for reformerne skal ses både som interesse i stabilisering af naboområder og ren sikkerhedspolitik i forhold til Rusland. Vi taler med Peter Wagner, chef for EU’s "Support Group for Ukraine", og politiker Rasmus Jarlov.

En stor ringvej i det centrale Moskva er blevet dekoreret med en 5 meterhøj statue af Mikhail Kalasjnikov, den nok mest ikoniske våbenopfinder Rusland har opfostret. På en enorm sokkel står han der midt i trafikken med sin mest populære opfindelse AK 47-riflen i armene. Men er det nu passende, spørger russerne sig selv? Vi taler med Flemming Splidsboel, seniorforsker ved DIIS.

Andre udsendelser