Cordua & Steno

30. november 2017

Vi lever i en tid, hvor pessimismen på verdens vegne gennemsyrer holdninger og politik. Pressen bruger megen tid på at fokusere på svære kriser og uløselige problemer. Det er ikke svært at blive deprimeret. Men måske er der hjælp at hente! Især hvis man læser ”verdens bedste nyheder”, der fortæller de uendelige mange historier om håb og fremskridt på menneskehedens og klodens vegne, som drukner i håbløseheden. Vi får besøg af Sophie Jo Rytter fra ”Verdens Bedste Nyheder” først i 2. time.

Brexit-forhandlingerne er måske på vej ind i smult vande, nu hvor den britiske regering – muligvis – har accepteret EU's krav om at vedstå sig de udgifter, som man tidligere har forpligtet sig. Men der er lang vej endnu, og EU har haft svært ved at forhandle med en partner, som de har en oplevelse af, forhandler imod deres egne interesser. Vi får en analyse af den tidligere finske diplomat og Brexit-repræsentant Lotta Nymann-Lindegren, der i dag er public affairs-rådgiver hos Holm Kommunikation.

Brexit-forhandlingerne kompliceres af, at behovet for en fortsat åben grænse mellem Irland og Nordirland, der er en del af Storbritannien. For tiden truer en regeringskrise i Irland den irske forhandlingsposition, og det skaber bekymring på hele den grønne ø. Vi får en analyse af danske Sophie Rasmussen, der er bosiddende i Belfast.

Andre udsendelser