24syv Morgen

1. december 2017 - kl. Nordkoreas nye mis

Nordkorea fyrede tidligere på ugen nyt interkontinental ballistiske missil Hwasong 15. Ifølge Nordkorea er misilet i stand til at ramme hele det amerikanske fastland. Det er nu bekræftet af Sydkoreas forsvarsministerium. "Vi har nu endelig opnået vores historiske ambition om at blive en atommagt", lød det efterfølgende i nordkoreansk stats-TV. Det vil USA ikke finde sig i. Vi taler med Adam Emil Schierbeck, journalist bosat i Sydkorea.

For få måneder siden oprettede Folketinget et særligt kontroludvalg, der skulle holde et vågent øje med hele fiskeri-området. Men det er allerede blevet nedlagt igen. Det ærgrer Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, som var en af hovedmændene bag kontroludvalgets oprettelse. Nu føler han sig kuppet af sin egen paritfælle. Vi taler med ham.

I går overraskede vi et par Slagelse-borgere med nyheden om, at det nu efter lang tids tovtrækkeri er faldet på plads, hvem der skal sidde i borgmesterstolen i Slagelse kommune de næste 4 år. Vi taer med Leif Mikkelsen, gruppeformand for Liberal Alliance på Christiansborg.

Værter: Asger Juhl og Ida Herskind

Andre udsendelser