24syv Morgen

4. december 2017 - kl. Milliarder af kron

Hvert år flyttes 17 milliarder kroner rundt mellem landets kommuner – fra de rigeste kommuner til de fattigste. I det nye år skal dette udligningssystem genforhandles, og derfor har flere af landets kommuner valgt at gå sammen i alliancer, der alle kæmper for at påvirke forhandlingerne. Journalist her på kanalen Viktor Reddersen giver os et overblik over udligningssystemet.

I fredags var over 100 demonstranter mødt op foran Slagelse Rådhus for at demonstrere imod politikeren Villum Christensen fra Liberal Alliance. Villum Christensen modtog nemlig kun 390 personlige stemmer ved kommunalvalget, og alligevel står han til at få del i borgmesterposten. I Slagelse Kommune har de nemlig aftalt, at socialdemokratiet får lov at sidde på borgmesterposten i valgperiodens første to år, mens Villum Christensen fra Liberal Alliance så overtager posten i periodens sidste to år.

Afviste asylsøgere på Udrejsecenter Kærshovedgaard i Midtjylland lever under så forfærdelige forhold, at en række lokale nu vil have undersøgt sagen. Vi taler med tidligere sognepræst i Bording Kirke, Lindvig Osmundsen, som er én af de borgere, der kræver en høring for at undersøge vilkårene på udrejsecentret.

Værter: Tinne Hjersing Knudsen & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser