24syv Morgen

4. december 2017 - kl. Anmeldelse af åre

Årets vigtigste bog. Sådan omtales romanen ”Dødevaskeren” af Sara Omar, som udkom i torsdags. Bogen handler om en kurdisk kvinde, der bliver udsat for misbrug, vold, kontrol og psykisk terror – i Kurdistan såvel som i Danmark. Vi har inviteret to muslimske kvinder i studiet for at anmelde bogen. Forfatter og pædagogisk antropolog Nilgün Erdem med kurdisk baggrund, og Natasha Al-Hariri, som er debattør og jurist.

Folketingsmedlem Naser Khader og imam Sherin Khankan har i flere måneder haft gang i en offentlig diskussion omhandlende støttekroner til Exitcirklen, en organisation som Khankan er leder for og som arbejder med ofre for psykisk vold og social kontrol. Seneste udvikling i sagen er en SMS, som Khader har sendt til Khankan. En SMS der opridser deres fortid sammen, hvor Khader nævner nogle private billeder, han har af Khankan og en SMS som Khankan opfatter som et forsøg på at få hende til at tie stille. Vi taler med folketingsmedlem for Enhedslisten, Christian Juhl, som vil have sagen taget op i Folketinget.

Indenfor 100 år vil robotterne overtage verden. Det mener den verdenskendte teoretiske fysiker, Stephen Hawking, og ingeniøren og opfinderen Elon Musk. Det er ën af verdens førende robotforskere, Henrik Schärfer, dog ikke enig i.

Værter: Tinne Hjersing Knudsen & Kaare Svejstrup 

Andre udsendelser