24syv Morgen

4. december 2017 - kl. Flere boligområde

22 boligområder figurerer på den nye ghettoliste, der udkom i fredags, men ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd så kan de 13 ud af 22 boligområder slet ikke betegnes som ghettoer. Siden 2006 er der nemlig ikke taget højde for den uddannelse som indvandrere tog inden de kom til Danmark, og netop uddannelsesniveauet er ét af de kriterier man ser på, når man skal definere en ghetto. Vi taler med Bent Madsen, direktør for BL – Danmarks Almene Boliger, og med boligordførerne fra henholdsvis Enhedslisten og Venstre, Søren Egge Rasmussen og Britt Bager.

#Metoo-debatten burde også omhandle mellemøstlige kvinder. Det skrev chefredaktør for Weekendavisen, Martin Krasnik, i avisens leder i fredags. Hvis vi ikke vender blikket mod de forbrydelser, der bliver begået mod muslimske kvinder, så bliver debatten svær at tage alvorlig, skriver Martin Krasnik. Han understreger dog, at vigtigheden af #metoo-kampagnen ikke skal undervurderes, men at det nu er på tide at brede diskussionen ud.

I løbet af 100 år vil robotterne overtage verden, og derfor er der god grund til at frygte kunstig intelligens. Det mener både manden bag Tesla-imperiet, Elon Musk, og videnskabsmanden Stephen Hawking. Men hvilke etiske overvejelser skal vi gøre os, når det kommer til robotter? Det spørger vi Klavs Birkholm om, som er direktør for tænketanken Teknoetik, og som har været medlem af Etisk Råd fra 2003-2011.

Værter: Tinne Hjersing Knudsen & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser