Datolinjen

4. december 2017

I Yemen har Houthi-oprører dræbt den tidligere præsident Ali Abdullah Saleh, som de ellers støttede.

Det har de gjort, fordi Saleh i lørdags vendte sig imod dem, og overraskende erklærede sig åben over for forhandlinger med den saudisk-ledede koalition. Det er dem houthierne kæmper imod. Og så udbrød der ellers kampe mellem Houthi-oprørere og Salehs tilhængere. Vi taler med Maria-Louise Clausen, postdoc i international sikkerhed ved DIIS.

Stanken af et dødt menneske, der er gået i forrådnelse, siver ud under døren fra en lille lejlighed i Tokyo. Stanken gør naboerne opmærksomme på, at der er noget galt, og myndighederne bliver tilkaldt. Det tre uger gamle lig fjernes og et hold af eksperter rengør lejligheden. 

Det her er ikke starten på en mordmysterie, men derimod en efterhånden ikke uvant situation i Japan, hvor "kodokushi" - det at dø alene og ganske ubemærket - er en voksende tendens. Vi ser nærmere på denne triste tendens sammen med Marie Højlund Roesgaard, lektor i Japanstudier ved Københavns Universitet.

Et strygejern, en pyjamas, et forklæde, et Pandora armbånd. Efter din mening, hvad ville så gøre dig glad?

Sådan står der med store hvide bogstaver på en glitrende grøn baggrund på metrostationerne i Italien. Og som man sikkert kan gætte, så er det en julegave-reklame for det danske smykkefirma Pandora. En reklame som har bragt de italienske kvinders sind så meget i kog, at Pandora nu har valgt at fjerne reklamen øjeblikkeligt. Vi taler med Charlotte Sylvestersen, journalist i Milano.

Andre udsendelser