Datolinjen

5. december 2017

Tredje gang blev lykkens gang for Trump og hans indrejseforbud. Den amerikanske højesteret afgjorde nemlig sent mandag aften dansk tid, at den tredje udgave af Trumps indrejseforbud nu kan træde i kraft. Og det er en stor sejr for Trump - også selvom den måske kun bliver midlertidigt. Det fortæller USA-analytiker, Mirco Reimer-Elster.

I Rusland er ni medier i dag blevet registreret som værende såkaldte "udenlandske agenter" af landets justitsministerium. Det sker efter at præsident Putin for halvanden uges tid siden underskrev en ny lov, der slår ned på medier i Rusland, der er finansieret med udenlandske midler. Loven var en reaktion på, at den amerikanske kongres for nyligt tvang den russisk-finansierede tv-station RT America til at registrere sig som "udenlandsk agent" i USA. Men hvad pokker betyder "udenlandsk agent", og hvad går den her fejde egentlig ud på? Vi taler med Mette Skak, Ruslandskender og lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

Tidligere i dag kunne franske medier berette, at et supermarked i pariserforstaden Columbes skulle lukke, fordi det primært sælger halal-varer. Supermarkedet er placeret i et indvandrerkvarter og problemet med halalvarerne bunder i, at supermarkedet har en lejekontrakt med kommunen. Og netop kommunen har slæbt lejeren i retten, fordi han ikke sælger vin, svin og spiritus - og i kontrakt står der, at lejeren ikke lever til kontrakten, som forpligter supermarkedet til at sælge "almindelige fødevarer". Vi taler med Louise Sandager, journalist og bosat i Paris.

Andre udsendelser