Rushys Roulette

6. december 2017

Dagens panel: Bertel Haarder, tidl. minister og nu MF og Mursal Khosrawi, statskundskabsstud. og debattør skal diskutere:
Årets Dansker er Nadia Nadim, Berlingskes ”Årets Dansker”-kåring fandt sted i går. På den ene side bliver hun hyldet som dansker, og på den anden side svines hun til især på Berlingskes egen facebook side. Hvorfor har så mange den holdning at hun ikke kan hyldes som dansker?
Hvilken pris er regeringen i gang med at ”betale” DF for at få årets finanslov på plads? Og hvilke menneskelige konsekvenser har det?
Det går ikke så godt med kønsligestillingen i udsatte boligområder, viser integrationsministeriets nye medborgerskabsundersøgelse. 51% af borgere med minoritetsbaggrund er helt eller delvist er enige i, at manden er familiens naturlige overhoved. Blandt etniske danskere er det 10%, der giver udtryk for den holdning. Hvad skal der til for at bryde de kønsnorms-holdninger? I hvor høj grad er det et sanfundsmæssigt eller individuelt ansvar?
Sagen om FT-politikeren Naser Khader og imam Sherin Khankans relationer tog en dramatisk drejning i fredags, da Berlingerske Tidende bragte følgende artikel: "Kvindelig imam: Naser Khader har private billeder af mig – og nu vil han presse mig til tavshed". Vi vender den.