24syv Morgen

7. december 2017 - kl. Præsident Trump a

I går annoncerede den amerikanske præsident, Donald Trump, at USA nu anerkender Jerusalem som hovedstad i Israel, og at USA  forbereder at flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Vi taler med Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent for Berlingske, og Mikkel Soelberg Christensen, journalist bosat i USA. 

Når Danmarks fodboldherrer til sommer løber på banen til VM i fodbold, kommer det til at foregå i et land, der i meget høj grad bruger statskontrolleret doping til at fremme landets atleter: Rusland. Derfor valgte Den Internationale Olympiske Komité i tirsdags at udelukke russiske sportsfolk fra et andet sportsarrangement, nemlig Vinter-OL i Sydkorea til februar. Men bør Danmark deltage i VM i fodbold i et dopingland? Michael Ask, direktør for Antidoping Danmark, er i studiet.

Udlændinge - og Integrationsministeriet og minister Inger Støjberg mistænkes nu af en række eksperter for bevidst at handle i strid med international ret ved at afslå ophold til alvorligt syge udlændinge. Det kan Radio24syvs Thomas Foght fortælle i dag, som sammen med journalist Jeppe Findalen har undersøgt sagen. Peter Vedel Kessing, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, er også med i studiet. 

Kommuner i provinsen snylter på hovedstadskommunerne, og derfor bør fire milliarder kroner flyttes fra kommuner ude i landet og ned i kasserne hos kommunerne i hovedstaden. Sådan lyder rationalet fra Stop Forskelsbehandlingen, der er en slags lobby-gruppe for de 34 hovedstadskommuner. Vi taler med Steen Christiansen, socialdemokratisk borgmester i Albertslund Kommune, og Mogens Gade, Venstre-borgmester i Jammerbugt Kommune i Nordjylland. 

Værter: Tinne Hjersing Knudsen & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser