24syv Morgen

7. december 2017 - kl. Udlændingeministe

Udlændinge - og Integrationsministeriet og minister Inger Støjberg mistænkes nu af en række eksperter for bevidst at handle i strid med international ret ved at afslå ophold til alvorligt syge udlændinge. Det kan Radio24syvs Thomas Foght fortælle i dag, som sammen med journalist Jeppe Findalen har undersøgt sagen. Peter Vedel Kessing, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, er også med i studiet. 

Er det en succes eller en fiasko for vores retssamfund og sociale myndigheder, at Grimhøjmoskeen i Aarhus har været med til at lande en fredsaftale mellem banden Loyal To Familia (LTF) og lokale bander i Gellerup i Aarhus? Vi taler med Ali Aminali, socialrådgiver i Aarhus Kommune og medlem af de Konservative, der stiller sig kritisk over for aftalen.

Udlændinge - og Integrationsministeriet mistænkes nu af en række eksperter for bevidst at handle i strid med international ret ved at afslå ophold til alvorligt syge udlændinge. Ifølge flere eksperter strider dette med en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fra december sidste år. Vi taler med Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen om sagen.

Værter: Tinne Hjersing Knudsen & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser