Datolinjen

7. december 2017

Mindst 17 palæstinensere er blevet såret under store protester på Vestbredden og i Gazastriben. Protesterne er en reaktion på Trumps beslutning om at flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, og dermed anerkende Jerusalem som værende Israels hovedstad. Vi taler med Pernille Obelitz, freelancejournalist med base i Ramallah.

Kommissionen har i dag trukket Polen, Tjekkiet og Ungarn for retten, fordi de nægter at tage deres del af de flygtninge kvoter, som blev aftalt mellem EU-landene i efteråret 2015, på flygtningekrigens højeste. Og med det topper den højspændte strid om den tvungne omfordeling af flygtninge imellem EU-landene. Vi taler med Bjarke Møller, direktør i Tænketanken Europa

Mængden af rumaffald, der kredser om jorden, har nået et kritisk punkt, og det er blevet tid til at rydde op. Der er omkring 7.500 tons rumaffald, der lige nu kredser rundt om jorden. Problemet har sat en mission i gang, hvor man vil teste forskellige måder hvorpå man kan fjerne affaldet. Vi taler med Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space. 

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser