Datolinjen

2. januar 2018

Mindst 20 personer har mistet livet i forbindelse med voldsomme demonstrationer i Iran. Optøjerne, der er de mest voldsomme i landet i otte år, har nu stået på i fem dage. Vi taler med Misha Zand, ejer af Iran Market Consulting og Janne Bjerre Christensen, Iran-ekspert og post.doc. ved DIIS.

I Frankrig er flere politifolk blevet overfaldet af vrede unge. Præsident Macron og borgerlige politikere varsler handling. Vi taler med Louise Sandager, journalist bosiddende i Paris.

Den nordkoreanske leders nytårstale bød på både atomvåben og interkontinentale missiler, men meget overraskende lagde han også klart op til en direkte dialog med Sydkorea. Vi taler med Camilla Nørup Sørensen, adjunkt ved Forsvarsakademiet med speciale i Østasiatisk Sikkerhedspolitik.

I morges meddelte ballettens danske superstjerne Peter Martins, at han opsiger sit job som balletmester ved New York City Ballet. Det gør han på baggrund af anklager om sexchikane. Vi taler med Erik Aschengreen, ballethistoriker og bekendt af Peter Martins.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser