Datolinjen

3. januar 2018

Debatten raser i Tyrkiet efter det tyrkiske ministerium skrev at et 9-årigt pigebarn, som har fået menstruation og dermed betragtes som voksen også er giftemoden. Det samme gælder 12-årige drenge Det gode ved ægteskabet er at det holder folk ude af forhold, der er umoralske, mener ministeriet. Vi taler med Mustafa Topal, ph.d.-studerende ved Roskilde Universitets Institut for mennesker og teknologi og Yildiz Akdogan, MF for S.

I Kina, er de er i færd med at bygge verdens største kamera-overvågningssystem. Og det er ikke bare sådan et standard CCTV-system, tanken er at systemet skal have indbygget ansigtsgenkendelsessoftware. Det lyder måske som et dystopisk fremtidsscenarie, men Kina har allerede rullet det ud i byen Guiyang. Overvågningssystemet har allerede virket, og har for eksempel pågrebet en person, der var meldt savnet, på blot 7 minutter. Overvågningssystemet vil ikke blive opdaget af normale mennesker, men åbner op for etiske overvejelser og cementerer Kina som førende på området for statskontrol med borgerne. Vi taler med Casper Wichman, sinolog.

Nordkoreas leder Kim Jung-un fik i sin nytårstale gjort det klart, at Nordkoreas atomvåben kan ramme alle steder i USA, og at han altid har en atomknap på sit skrivebord. Til denne udtalelse skrev Donald Trump i et tweet, at han også har en knap, som er større og mere kraftfuld end hans. Vi taler med Hans Kristensen, direktør for the Nuclear Information Project i Washington DC.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser