Datolinjen

4. januar 2018

I næste uge udkommer en ny bog om Donald Trump og hans virke i Det Hvide Hus. Titlen på bogen er "Fire and Fury: Inside the Trump White House". Den er skrevet af journalist Michael Wolf, og indeholder en lang række beskrivelser af Trumps opførsel og personlighed fra tidligere ansatte og venner blandt andet. Vi taler med Søren Dal Rasmussen, journalist på Kongressen.com.

På Island er en lov netop trådt i kraft, der betyder, at virksomheder med over 25 ansatte fremover skal kunne dokumentere, at der er ligeløn for mænd og kvinder. Kan de ikke det, skal de betale en bøde. Og Island er generelt et foregangsland, når det kommer til det her med ligeløn og ligestilling generelt. Ulig Danmark som ser ud til at klare sig ret dårligt. Og det skyldes måske, at Island - modsat os - ikke har den store aversion mod at lave politiske indgreb på ligestillingsområdet. Vi taler med Bjarke Oxlund, teamleder for køn og ligebehandling ved Institut for Menneskerettigheder.

For knap syv år siden blev Japan ramt af den største atomulykke siden Tjernobyl. Den såkaldte Fukushima-ulykke. Og siden har næsten alle landets atomreaktorer stået stille. MEN - nu har de japanske myndigheder givet grønt lys til at genstarte to atomreaktorer. Og det har skabt vrede hos lokalbefolkningen. fortæller Marie Højlund Roesgaard, lektor i Japanstudier ved Københavns Universitet.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser