24syv Morgen

8. januar 2018 - kl. Russisk invasion a

Det svenske forsvarsministerium udelukker ikke længere et militært angreb fra Rusland, og opfordrer derfor svenskerne til at opbygge et nødberedskab af mad og vand til en uge. Ifølge Kristian Søby Kristensen, seniorforsker og vicecenterleder ved Center for Militære Studier på KU, er der dog ikke noget der tyder på en russisk invasion af Sverige.

I november 2017 fik Danmark besøg af Lobsang Sangay, som tilbage i 2011 afløste Dalai Lama som politisk leder for det tibetanske folk. Her skulle Lobsang Sangay blandt andet holde møde med DFs tidligere formand og nu formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, som ved flere lejligheder har kritiseret skiftende regeringer for ikke at ville mødes med ledende eksil-tibetanere af frygt for at genere Kina. Alligevel endte Pia Kjærsgaard med at aflyse sit møde med Lobsang Sangay. Vi taler med formand for Støttekomiteen for Tibet, Anders Højmark Andersen, og med Christian Juhl fra Enhedslisten, som er 3. næstformand i Folketingets Præsidium.

I fredags kunne vi her på Radio24syv fortælle, at integrationsminister Inger Støjberg har misinformeret Folketinget i en sag om hjemsendelse af en hjertesyg afghaner, der risikerer at dø, fordi hans medicin ikke kan købes i Afghanistan. Som reaktion på denne afsløring valgte Udlændinge- og Integrationsministeriet helt ekstraordinært at bremse alle hjemsendelser af alvorligt syge udlændinge i fire uger. Én af journalisterne bag historien, Thomas Foght, er med os i studiet, og så taler vi også med Johanne Schmidt-Nielsen, som er udlændingeordfører for Enhedslisten.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser