Datolinjen

8. januar 2018

Den nye bog om Trump med titlen "Fire and Fury" blev udgivet i weekenden, endda før planlagt. Og bogen er blevet revet væk i USA, men vores næste gæst har læst den - eller i hvert en del af den. Hvad er det for et billede bogen tegner af Trump? Det taler vi om med Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com,

I denne udgave af Datolinjen skal vi til en af EU's alleryderste grænser, Fransk Guyana i Sydamerika, hvor et oprør har ulmet det seneste år. Den tidligere straffekoloni er stadig en del af Frankrig, og af EU, men kaldes i dag for et territorium. Mange føler dog stadig, at de bliver behandlet som en koloni. Folk er især vrede over, at voldsrater, arbejdsløshed og illegal indvandring er vokset med en hast, som de ikke mener ville være blevet tilladt på det franske fastland. Vi taler med Magnus Boding Hansen, journalist med base i Venezuela.

I nat var der Golden Globe-prisuddelingsfest. En begivenhed, som de senere år i stigende grad er blevet mere politisk. Og dette år var ingen undtagelse: Meryl Streep, Michelle Williams, Emma Watson, Susan Sarandon og Amy Poehler var blandt de skuespillerinder, som tog køns- og raceaktivister med til prisuddelingen Golden Globe. Desuden var stort set alle de deltagende kvinder klædt i sort i solidaritet med ofre for seksuel chikane og overgreb. Vi taler med filmanmelder Ann Lind Andersen og Jørn Brøndal, professor og leder af Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet.

Andre udsendelser