24syv Morgen

9. januar 2018 - kl. Ny bog om Trump fy

I fredags udkom bogen ”Fire and Fury” om den amerikanske præsident Donald Trumps første år i Det Hvide Hus, og det billede, som bogen tegner af Trump, er stort set kun negativt. Det mener Mads Fuglede, som sidder i Folketinget for Venstre, og er cand.mag. og ph.d.-studerende i amerikanske forhold. Vi diskuterer bogen og spørger, om den overhovedet er troværdig.

På Kolding Gymnasium har cirka 25 % af eleverne udenlandsk baggrund. På Munkensdam Gymnasium, der også ligger i Kolding, er kun omkring 5 % af eleverne med udenlandsk baggrund. Det viser tal fra Undervisningsministeriet, som Berlingske har fremlagt. Rektor på Kolding Gymnasium, Momme Mailund, mener at denne fordeling er problematisk, og det er Socialdemokraterne, SF og De Radikale enige i. De foreslår i hvert fald, at maksimalt tre ud af 10 elever på et gymnasium må have udenlandsk baggrund.

I Vejle er antallet af hjemløse steget med 20 procent på bare to år. Det viser tal fra SFI (Det Nationale Forskningscenter for Velfærd). Vores reporter er taget til Vejle for at tale med leder af et gadeteam i foreningen Kaos og Co., Sanne Bjerggård. Vi taler også med Jens Lundsgaard, der er leder af Kirkens Korshær i Vejle, og med Gitte Frederiksen, som sidder i byrådet i Vejle for Venstre, og vi diskuterer, om det stigende antal hjemløse er politisk skabt.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser