24syv Morgen

9. januar 2018 - kl. Skal gymnasieeleve

Der skal være en maksimumgrænse på 30 procent for andelen af gymnasieelever med udenlandsk baggrund. Det mener Socialdemokratiet, De Radikale og SF. Derfor skal de tre partier i dag i samråd med undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance. Henrik Dahl fra Liberal Alliance er i studiet, og han mener ikke, at det er nogen god idé at lave etniske kvoter.

Nordkorea og Sydkorea holdt i nat dansk tid møde sammen for første gang siden 2015. Her blev det besluttet, at Nordkorea sender en delegation til Vinter-OL i Sydkorea næste måned. Vi taler med Camilla Nørup Sørensen, adjunkt ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet med speciale i østasiatisk sikkerhedspolitisk, og vi spørger hende, hvorfor det er så vigtigt, at Nordkorea får lov til at deltage ved De Olympiske Lege.

Højesteret behandler netop nu en sag om en nabostrid i Aarhus-forstaden Lystrup. Sagen handler om et sortglaseret tegltag, der i solskin giver så meget genskin i naboens stue, at naboen nu har valgt at gå rettens vej for at få taget malet. Vi taler med Pia Schjerbeck, der selv har prøvet at bo ved siden af et glaseret tegltag, og som kan fortælle om, hvor irriterende det egentlig er.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser