24syv Morgen

10. januar 2018 - kl. Regeringen dropper

Regeringen dropper sine planer om store skattelettelser til det danske folk frem mod 2025. Det fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde i går. Vi spørger politisk redaktør her på kanalen, Brian Weichardt, hvor stort et nederlag det egentlig er for regeringen.

Gennem hele 2017 har Inger Støjbergs Udlændinge- og Integrationsministerium efter alt at dømme forsøgt at udvise udlændinge på forkert grundlag. Det har Radio24syv kunne fortælle i løbet af de seneste par uger. Vi har tidligere fortalt om en hjertesyg afghansk mand, der blev tvangsudsendt til Afghanistan i februar 2017, selvom han ikke havde adgang til sin livsvigtige medicin i landet. I dag fortæller vi om 48-årige Zeynep Kart fra Tyrkiet, som er svært mentalt retarderet, men som Udlændinge- og Integrationsministeriet nu vil sende tilbage til Tyrkiet for at bo på en institution, i stedet for at blive i Danmark hos sin familie.

Aalborg Kommune har ingen boligområder på ghettolisten, og kriminaliteten er faldende – i modsætning til i andre danske storbyer som Aarhus, Odense og København. Ifølge imam Mustafa Aden og SSP-konsulent Nuuradiin Hussein, er en del af forklaringen, at kommunen og moskeer arbejder tæt sammen om at holde de unge i de udsatte boligområder på rette kurs.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl 

Andre udsendelser