Datolinjen

10. januar 2018

Datolinjen starter i USA, for Steve Bannon, der tidligere har været Donald Trumps chefstrateg i Det Hvide Hus, har meddelt, at han trækker sig fra posten som bestyrelsesformand for det stærkt højreorienterede nyhedsmedie Breitbart News. Og hvorfor er det vigtigt? Jo, det er det fordi Breitbart repræsenterer eller reflekterer den politiske strømning i USA, som imod al forventning fik valgt den nuværende præsident for lidt over et år siden. Vi taler med Kristian Madsen, USA korrespondent.

Vi zoomer ind på til Italien, hvor 169 personer er blevet anholdt i en storstilet aktion mod et syditaliensk mafia-netværk. Flere fremtrædende politikere er blandt de anholdte, og der er beslaglagt værdier for 327 millioner kroner. Vi taler Thomas Harder, Italien-ekspert.

I Frankrig kritiserer en gruppe kendte kvinder - i et åbent brev i avisen Le Monde - MeToo-kampagnen for at være at være en heksejagt på mænd. Kvinderne, som tæller mange forfattere, journalister, kunstnere og skuespillere, blandt andre skuespillerinden Catherine Deneuve, beskylder feministerne bag Metoo for at være puritanske mandehadere, som er ude på at indskrænke den seksuelle frihed. Vi taler med Louise Sandager, journalist bosiddende i Paris.

Andre udsendelser