Datolinjen

11. januar 2018

Cape Town tørster. Byens omkring 3,5 millioner indbyggere risikerer at løbe tør for rent drikkevand allerede om under fire måneder. Det viser en netop opdateret prognose, som sætter datoen til den 22. april. Og det betyder, at Cape Towns borgere og erhvervsdrivende i den grad skal skære ned på vandforbruget, for at undgå, at der bliver lukket for hanerne. Vi taler med Rasmus Bitsch, Journalist med fra Cape Town.

I Pakistan - verdens 6. største land, målt i befolkning - dropper de fleste børn ud af uddannelsessystemet allerede som 9-årige.Ikke i 9. klasse. Nej - pakistanerne går simpelthen kun i skole til de er 9 år gamle i gennemsnit. Og det er der flere årsager til. Vi uddyber med Hassan Kilde Bajwa, dansk-pakistaner og indehaver konsulentfirma, som rådgiver virksomheder om, hvordan man kommer ind på det pakistanske marked.

Australien har der i flere måneder været debat over Kinas indflydelse på Australien. Det sker efter en længere undersøgelse, der afslørede, at labour-politikeren Sam Dastyari havde modtaget direkte økonomisk støtte af en kinesisk forretningsmand med tætte forbindelser til Kinas kommunistparti. Konsekvensen af undersøgelsen blev at Dastyari måtte gå af i midten af december. Debatten har skabt heksejagt-lignende tilstande i Australien imod kinesere og efterkommere af kinesere, skriver flere medier. Vi kortlægger sagen med Mette Thunø, Ph.d. og lektor ved Kinastudier på Aarhus Universitet.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser