Datolinjen

23. januar 2018

I går intensiverede Tyrkiet sin militære offensiv, der er rettet mod den kurdiske milits YPG, som jo er en af USA’s tætteste allierede i kampen mod Islamisk stat i Syrien. Der er altså tale om en større interessekonflikt mellem tyrkerne og amerikanerne - to lande som jo i udgangspunktet ellers er allierede, eftersom de begge er med i forsvarsalliancen NATO. Vi diskuterer sagen med Mikkel Storm Jensen, major ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet, Anne Sofie Schøtt, lektor ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet og Deniz Serinci, journalist og forfatter, bl.a. til ny bog om kurderne - bogen hedder "Kurdistan" og udkommer til marts.

Efter et kontroversielt og propfuldt møde på Københavns Universitet i går eftermiddags har Danmark fået lidt af en superstar i den spanske presse.

Professor på Institut for Statskundskab, Marlene Wind, er "the talk of the town" i Spanien, efter hun i går var en af to udspørgere ved mødet.

Og netop hendes konfronterende stil og de direkte politiske spørgsmål til Puigdemont er det der gjorde hendes optræden så populær. Vi taler med Marlene Wind.

I sidste uge kunne den amerikanske avis Wall Street Journal rapportere, at amerikanske efterretningstjenester i starten af 2017 havde advaret Donald Trumps svigersøn, Jared Kushner, om, at han og hans kone Ivankas fælles veninde Wendi Deng Murdoch måske faktisk brugte deres venskab til at hjælpe den kinesiske regering. Men denne rapport har bare cementeret årelange spekulationer om at kinesisk fødte Wendi, der tidligere var gift med mediemogul Rupert Murdoch, faktisk brugte det ægteskab og adgangen til den internationale medieverdens absolutte top til at fremme kinesiske interesser. Vi taler med Casper Wichmann, cand. mag i Kina-studier (sinolog) og koordinator i den danske Kina-tænketank ThinkChina.

Andre udsendelser