Datolinjen

25. januar 2018

Den danske regering har givet Dansk Flygtningehjælp en bevilling på 100 mio. kr. som skal bruges til at hjælpe hjemvendte somaliere i Somalia. Vi taler med Christian Friis Bach, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp og Thomas Mandrup, lektor på Stellenbosch University.

Tre kandidater til det egyptiske præsidentvalg har trukket sig de sidste ti dage. I alt har fem kandidater til præsidentembedet trukket sig i løbet af den sidste måneds tid. Dermed ser det ud til, at det stort set kun bliver den nuværende præsident Abdel Fatah al-Sisi, der stiller op til valget, som kommer til at foregå i slutningen af marts. Al-Sisi blev valgt til præsident i maj 2014, hvor der var stor opbakning til den tidligere forsvarsminister. Men den opbakning er tilsyneladende ikke lige så stor efter fire år. Vi taler med Rasmus Bøgeskov Larsen, journalist i Cairo.

Det er for første gang nogensinde lykkedes at klone to aber. Det har ellers indtil nu ikke været muligt at klone primater, altså den pattedyr-art som aber og mennesker tilhører. Men nu er den barriere overvundet af et hold af kinesiske forskere, og det gør, at man teoretisk er meget tæt på at ville kunne klone mennesker. Vi taler med Poul Hyttel, professor ved Københavns Universitet. 

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser