Datolinjen

31. januar 2018

Om knap fire timer (kl. tre i nat dansk tid) skal præsident Trump holde sin første State of the Union tale for den amerikanske kongres. Og det bliver under overskriften "Building a safe, strong and proud America" - lyder den officielle udmelding. Vi forbereder os med Rasmus Sinding Søndergaard, USA analytiker og post-doc ved Georgetown University.

Vi lever i det første år i nyere historie, hvor der vil blive født færre børn end året før. Verdens befolkning vil ikke skrumpe, fordi sundheden bliver bedre og vi lever længere. Men vi står altså i en ny situation demografisk. Et sted i verden, der bærer en stor del af ansvaret for verdens folketal er Kina. Vi taler med Casper Wichmann, cand. mag i Kina-studier.

Og så skal vi til Catalonien, den meget omtalte delstat i Spanien, hvor formanden for delstatsparlamentet i dag har udsat en debat, hvor der skulle have været stemt om en ny præsident i regionen. En ny præsident skal være fundet før udgangen af denne måned. og den er jo næsten slut. Problemet er at der kun er opstillet en kandidat til præsidentposten. Det er Carles Puigdemont, som har et flertal af parlamentarikerne i ryggen. Vi taler med Martin Tønner, Berlingskes korrespondent i Barcelona.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser