24syv Morgen

8. februar 2018 - kl. Skærpede krav til

Hvis du bor i en ghetto, kan du ikke få din udenlandske ægtefælle til Danmark. Sådan lyder det fra Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der vil skærpe kravene til familiesammenføring. Vi spørger Johanne Schmidt-Nielsen, udlændinge- og integrationsordfører for Enhedlisten, hvorfor hun er imod forslaget.

De seneste tre dage har det syriske regime bombet rebeller og civile i området omkring Syriens hovedstad Damascus. Der er sandsynligvis brugt kemiske våben - siger blandt andet organisationen De Hvide Hjelme til CNN. Vi taler med Deniz Serinci, journalist og forfatter, om det er sandsynligt, at Assads regime er begyndt at bruge kemiske våben igen.

Morten Sabroe, journalist og forfatter, udkommer med sin nye roman "32 centimeter" i dag. Den handler om en meget berømt dansk TV-vært, Alfred Andersen, der på højden af sin karriere, bliver anklaget for sexchikane af nogle af hans ansatte, hvorefter det hele ramler for ham. Vi spørger Morten Sabroe, hvordan han fik idéen til sådan en #Metoo-historie før #Metoo-bølgen startede.

Værter: Ida Herskind og Asger Juhl

Andre udsendelser