Datolinjen

8. februar 2018

I morgen starter vinter-OL i Sydkorea. Det hele starter med et brag af en åbningsceremoni. Her kommer 168 russiske atleter til at gå ind på det Olympiske Station i Peyonchang, men det bliver ikke under det russiske flag, det bliver derimod under det olympiske flag. Vi taler med Michael Ask, direktør i Anti-Doping Danmark.

I Øst-syrien er flere end 100 krigere støttet af den syriske præsident, Bashar al-Assad, blevet dræbt af den USA-ledede koalition i Syrien. Det skete en ifølge en uangiven amerikansk embedsmand, da koalitionen i samarbejde med lokale styrker afværgede det, der tilsyneladende var et stort koordineret angreb med op mod 500 soldater. Vi taler med Mikkel Storm Jensen, oberst og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet.

For under to uger siden blev politikerne herhjemme enige om at øge forsvarets bevillinger med 20% frem mod 2023 – det er i alt 12.8 milliarder kroner ekstra til det danske forsvar de næste fem år. Frankrig opruster i endnu større stil. Macrons regering vil de kommende år øge militærudgifterne med over 40 procent. Det fortæller Jørn Boisen om. Han er institutleder ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser