24syv Morgen

9. februar 2018 - kl. Danmarks chance ve

Om nogle få timer begynder Vinter-OL med en åbningsceremoni i den sydkoreanske by Pyengchang. Danmark har 17 atleter med til legene, men der er ikke den store chance for dansk medaljehøst, siger chef for det danske Vinter-OL-hold, Morten Rodtwitt, fra Danmarks Idrætsforbund.

Hver dag begynder 40 unge under 18 år at ryge, men regeringens tidligere udmelding om at ingen børn skal ryge i 2030 er ikke realistisk. Det konkluderer en ny rapport som Kræftens Bekæmpelse og Verdens Sundhedsorganisation præsenterede i går. Vi taler med en gruppe unge på Landbrugsskolen i Høng, og så spørger vi vores lyttere, hvornår de begyndte at ryge for første gang.

Danmarks første borgerslag har rundet de 50.000 underskrifter, og er nu derfor klar til at blive behandlet i Folketinget. Borgerforslaget vil afskaffe uddannelsesloftet – men et klart flertal bestående af regeringen, DF og Socialdemokratiet bakker allerede op om loftet, og derfor har borgerforslaget ikke gode udsigter. Én af idémændene til forslaget, Jens Philip Yazdani, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er med os i studiet.

Værter: Ida Herskind & Asger Juhl

Andre udsendelser