24syv Morgen

9. februar 2018 - kl. Alt for mange bø

Ingen børn skal ryge i 2030. Det mål har regeringen sat sig for at opfylde, men der skal hårde metoder i brug, hvis målet skal nås. Det konkluderer en ny rapport som Kræftens Bekæmpelse og Verdens Sundhedsorganisation har lavet. Lige nu er der nemlig 40 børn, der begynder at ryge hver dag. Vi taler med Mette Hanak, forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse, som har været med til at lave den nye rapport, og som har 5 konkrete forslag til regeringen, hvis de vil undgå at børn ryger i fremtiden.

Om få timer vil åbningsceremonien i den sydkoreanske by Pyengchang markere begyndelsen på denne omgang Vinter-OL, og vi spørger Markus Bernsen, der er Asien-korrespondent for Weekendavisen, og som har boet i Sydkorea i mange år, hvordan den sydkoreanske kultur vil komme til udtryk ved ceremonien.

”Her får du nu en unik chance for at blive ejeren af en absolut lorteejendom, som overhovedet ikke er indflytningsklar.” Sådan lyder starten på en salgsannonce for et faldefærdigt hus. Alligevel har ejendomsmæglerne modtaget flere bud på ejendommen. Vi taler med salgstrainee i Danbolig Horsens, Nikolaj Poulsen, som har skrevet salgsannoncen, og vi spørger ham, hvorfor han valgte at være så ærlig i sin salgsteknik.

Værter: Ida Herskind & Asger Juhl

Andre udsendelser