Datolinjen

12. februar 2018

Datolinjen starter i Sydafrika, hvor tiden er ved at rinde ud for landets korruptionsanklagede præsident Jacob Zuma. Dagen igennem har medierne intenst fulgt et møde i præsidentens parti ANC, African National Congress.

Det er nærmere bestemt forretningsudvalget, det såkaldte National Executive Committee, der dagen og aftenen igennem har været i møde.

Og en ting er på dagsordenen - afsættelse af den trængte præsident. Vi taler med Eyvind Jonsson, forretningsmand.

Nordkorea har altså formået - med en smuk og venlig delegation ledet af Kim Jong-uns søster - at gøre et ret godt indtryk ved åbningen af vinter-OL i Sydkorea. Og Kim Jong-uns søster er jo faktisk den første fra det ledende Kim-dynasti i Nordkorea, der har besøgt Sydkorea siden Korea-krigen i 1950-1953.

Med sig havde hun udover smil og cheerleadere også en invitation til den Sydkoreanske præsident Moon Jae-in. Hendes bror - lederen af Nordkorea - vil nemlig gerne invitere Moon Jae-in til at komme på besøg i nabolandet mod nord. En tilsyneladende fremstrakt hånd fra Nordkorea, som lader til at være frugten af Sydkoreanernes forsøg på øget kommunikation og forsoning på den koreanske halvø. Vi taler med Liselotte Odgaard, lektor ved Forsvarsakademiet og Asien-ekspert, og Lene Winther, vært på Radio24syvs 'Kina Snak'. Hør mere om de tre nordkoreanske afhoppere i det seneste afsnit af 'Kina Snak' - "Afhopperne fra nord" - https://goo.gl/eviqbd

Den dybe krise i Venezuela frarøver de unge deres ungdom og splitter deres vennegrupper op, når de flygter i hver deres retning.

Og de unge, der rent faktisk bliver i hjemlandet, de dater mindre, isolerer sig mere og flytter senere hjemmefra. Eller også går de i den helt anden boldgade og får en rastløs fandenivoldskhed. Vi taler med Magnus Boding Hansen, Weekendavisens korrespondent i Latinamerika.

Andre udsendelser