24syv Morgen

13. februar 2018 - kl. Præsident Zuma er

Hovedbestyrelsen i Sydafrikas regeringsparti, ANC, mødtes i går for at afslutte drøftelser om partiets fremtid og om en afsættelse af landets præsident, Jacob Zuma. Og i løbet af natten har ANC så angiveligt besluttet at afsætte Jacob Zuma. Vi taler med Holger Bernt Hansen, professor emeritus på Afrikastudier ved Københavns Universitet. 

Lige nu kører teaterforestillingen "Hospitalet" på Scala i Aarhus. Stykket er en slags doku-satire, der skildrer et dystopisk sundhedssystem. hvor sygeplejerskerne har fået overvågning-chips i uniformerne og patienterne stesolid, så de ikke er til besvær. Vores reporter Anette Solgaard har set stykket sammen med en politiker og sygeplejerske, som samtidig har anmeldt det.

For to år siden lovede den kinesiske drone-virksomhed Ehang på en messe i Las Vegas, at man inde for to år ville stå klar med den såkaldt quad-copter - en drone til persontransport, der ifølge producenten ville revolutionere måden, hvorpå vi bevæger os rundt i verden. Vi taler med Anders La Cour Harbo, lektor ved fakultet for IT- og Design, Aalborg Universitet.

Danmark er på vej til at få sin tredje betalingsbro - Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund -, alt imens en flere år lang kamp mod brugerbetalingen fortsætter. En stor gruppe utilfredse brogere har nu fået et møde med transportministeren. Vi taler med Anne Pedersen, handikapchauffør og bosiddende i Frederikssund Kommune, der er en af kommunes flere tusinde borgere, der har skrevet under på underskriftsindsamlingen "Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro."

Værter: Anna Ingrisch & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser