24syv Morgen

13. februar 2018 - kl. 48 anonyme kvinder

Kvindelige studerende bliver udsat for sexchikane på en række danske universiteter. Sådan lyder det fra 48 anonyme kvinder, der har skrevet et åbent brev om deres oplevelser til deres rektorer. De studerende kvinder går på hhv. RUC, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, DTU og Copenhagen Business School. I studiet har vi Sana Mahin Doost, forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), der forklarer kritikken.

"Hvis 'diplomatisk dans' var en disciplin ved vinter-OL, så havde Kim Jong-uns lillesøster været favorit til at vinde guld." Sådan skriver CNN i en artikel med overskriften 'Kim Jong-uns søster stjæler showet ved vinter-OL.' Men hvad er det, diktatorens lillesøster, Kim Yo-Jong, egentlig har gjort? Ikke meget. Men måske lige præcis nok til, at det gør en politisk forskel. Det fortæller Liselotte Odgaard, lektor ved Forsvarsakademiet - og asien-kender.

Efter flere årtier med nedrusting vil amerikanerne til at udvikle nye - såkaldte "små" - atomvåben. Siden 2010 har russerne, kineserne, nordkoreanerne og iranerne udviklet nye atomvåben - og nu er det på tide, at USA følger med, mener den amerikanske regering. Vi taler med seniorforsker ved Center for Militær Studier, Københavns Universitet, Kristian Søby Kristensen, om USA's oprustningsambitioner. 

Værter: Anna Ingrisch & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser