Datolinjen

20. februar 2018

Vi starter i USA hvor den særlige anklager Robert Muellers kontor i fredags meddelte, at 13 russiske statsborgere og tre russiske selskaber er blevet tiltalt for indblanding i den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016. De tiltalte beskyldes for at have brudt den amerikanske lovgivning for at kunne udøve indflydelse på det amerikanske valg og den politiske proces. Anklageskriftet, der er 37 sider langt, omfatter sammensværgelse, bedrageri på internettet og groft identitetstyveri. Vi taler med Samuel Rachlin, forfatter til en del bøger om Rusland.

Det første europæiske land: Island kan være på vej til et forbud mod omskæring af drenge. Det islandske Altings politikere skal nemlig tage stilling til, om omskæring af drengebørn skal forbydes. Det sker efter at et lovforslag er blevet fremsat af Silja Dögg Gunnarsdottir fra det progressive parti, et centrum-højreparti med rødder i landbruget.  Og lovforslaget indebærer at alene ændring af et eneste ord. Forslagsstilleren forslår at ændre  »Jeg har kun ændret ét eneste ordet »piger« til ordet »børn«, i den eksisterende lovgivning, der forbyder omskæring af piger. Bliver forslaget vedtaget, vil det betyde, at omskæringer af drenge kommer til at udløse op til seks års fængsel. Vi taler med Formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen og Margret Steinarsdottir, Jurist & Direktør på Islandsk Center for Menneskerettigheder.

Den Israelske Kulturminister, Miri Regev, har valgt at boykotte "Den Israelske Filmfestival i Paris", fordi lederen af festivalen ikke vil tage filmen "Foxtrot" af plakaten. Den her israelske film, som kulturministeren altså er meget imod, handler om en ung israelsk soldat, som bliver udstationeret til en kontrolpost langt ude på landet - og her sker der noget ganske "kontroversielt". Vi taler med Anne Esther Boukris. festivals-leder på Copenhagen Jewish Film Festival.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser