Datolinjen

22. februar 2018

Vi begynder i USA, hvor Trump nu vil forbyde de såkaldte "bump stocks" - anordninger der gør en semi-automatisk riffel til et fuldautomatisk våben. Det sker som en reaktion på den voldsomme debat om skydevåben, som foregår i USA lige nu oven på skoleskyderiet i Florida i sidste uge. 14 studerende og tre lærere mistede livet under skyderiet - og de studerende fra skolen i Parkland, Florida går nu helt i front i kampen for en strengere våbenlovgivning. Vi taler med Rasmus Sinding Søndergaard, Rasmus Sinding Søndergaard, USA-analytiker og post-doc ved Georgetown University.

Vi skal til Syrien og tale om de kvindelige krigere, der er blevet verdensberømte under krigen imod Islamisk Stat. Og de fleste af os har umiddelbart billeder på nethinden når jeg siger dette her.

Billeder af smukke, sensuelle amazoner i kamuflagetøj med store, potente våben, i væbnet kamp i mod verdens mest brutale terrororganisation. Sådan er de kurdiske kvindelige krigere som oftest blevet portrætteret. Men hvad synes de kurdiske kvindelige krigere egentlig selv om den fremstilling? Vi taler med Joanna Palani, dansk-kurdisk kriger, Helle Malmvig, seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier.

Tidligere på aftenen spillede den ukrainske fodboldklub Shaktar Donetsk imod AS Roma i Champions League. Og på papiret skulle Shaktar Donetsk spille på hjemmebane - Men klubben fra det østlige Ukraine har ikke spillet på deres eget stadion, siden konflikten i den østlige del af landet startede i 2014. Det ganske enkelt er blevet for farligt. Vi taler med Mathias Sindberg, journalist på Dagbladet Information.

Andre udsendelser