Datolinjen

27. februar 2018

Der er ved at ske noget i den ellers ret fastlåste strid mellem våbenlobbyen og fortalere for en strammere amerikansk våbenlovgivning. Og det syntes ellers umuligt. Siden skoleskyderiet 14. februar, hvor 17 mennesker blev dræbt, har våbenlovgivningen i USA været udsat for hård kritik.

Det er der ikke noget usædvanligt i. Sådan er det normalt efter en stor massakre. Dem, der har det med at hjemsøge, lige præcis USA. Men denne gang sker der noget, der ikke er sket før. Vi taler med Mette Nøhr Claushøj, ekstern lektor ved Københavns Universitet og USA-ekspert.

Centralkomitéen i det kinesiske kommunistparti foreslår at fjerne begrænsningen i forfatningen, der lige nu gør, at landets præsident maksimalt kan sidde i to perioder (to perioder af 5 år). Det er altså lagt op til, at Kinas nuværende præsident Xi Jingping kommer til at være ved magten et godt stykke. Og der er noget der tyder på at Kina ser en stor fordel i ikke at skifte ledelse på et tidspunkt, hvor de står stærkt overfor svagt lederskab i USA og Europa. Vi taler med Andreas Møller Muldvad adjunkt på Copenhagen Business School og Kina-ekspert.

Flere steder i Kina kan man godt lide lidt underholdning ved begravelser - og især "begravelsesstrippere." Og det er noget der ses i Folkerepublikken også, især på landet. Det at bruge sådanne "begravelsesstrippere". Men det er IKKE en skik, der huer den kinesiske regering, som prøver at komme det her til livs. Vi taler med Casper Wichmann, cand. mag i Kina-studier og koordinator i den danske Kina-tænketank ThinkChina.

Andre udsendelser