Datolinjen

28. februar 2018

USA er splittet i en bitter kamp om de amerikanske værdier. Splittensen er så dyb, at nogle går så vidt, at de kalder det starten på en ny amerikansk borgerkrig. Under præsident Barack Obama voksede der en modstand frem mod hans værdipolitik. Det siger en ny bog der udkommer i dag i hvert fald. Vi taler med forfatterne Kristian Mouritzen, Berlingskes tidligere USA-korrespondent, og Vivian Jordansen, freelancejournalist i USA.

Siden 1994 har man i Finland kørt med to valgrunder, når der skulle vælges en præsident - MEN i år blev der for første gang kun brug for én. Der er nemlig den regel, at hvis der er en kandidat, der i første valgrunde får mere end 50% af stemmerne, så går præsidentposten direkte til vedkommende. Og Finlands siddende præsident 69-årige Sauli Niniistö fik hele 62,7% af stemmerne i første valgrunde. Til sammenligning fik hans nærmeste rival kun 12,4% af stemmerne. Vores reporter Emilie Hendel Møller har besøgt Finland og talt med finnerne. 

I går aftes spillede Borussia Dortmund og FC Ausburg i mod hinanden i den tyske fodboldliga, Bundesligaen. Kampen blev spillet på Dortmunds hjemmebane, hvor der normalt står 83 tusinde skrålende fans. Men 30.000 Dortmund fans at boykotte kampen  - og dem, der var på stadion, stod i pinlig tavshed. De manglende fans og og ikke mindst tavsheden var en protest imod de nylige indførte mandagskampe i Bundesligaen. Vi taler med Nicolai Lisbjerg, skribent for det dansk tyske fodboldmagasin Bulibold.dk.

Andre udsendelser