Datolinjen

1. marts 2018

Nordkorea har solgt udstyr, der kan bruges til at fremstille kemiske våben til Bashar Al-Assad’s regime i Syrien. Det skriver den amerikanske avis New York Times, der er kommet i besiddelse af en hemmelig FN-rapport. Forsendelserne skulle komme fra Nordkoreas største eksportør af våben, og ifølge New York Times har Nordkorea omgået handelssanktionerne imod dem ved at benytte et kinesisk shippingfirma. Vi taler med Liselotte Oddgaard, Lektor ved Forsvarsakademiet

Det er i denne uge et halvt år siden, at fordrivelsen af det muslimske mindretal, Rohingyaerne, satte ind i Myanmar. Omkring 700.000 rohingyaer er siden flygtet til nabolandet Bangladesh, og der kommer fortsat flere til. Det lægger pres på flygtningelejrene, hvor rohingyaerne bor ekstremt tæt og hvor der mangler rent vand og sanitet. Det betyder også, at sjældne sygdomme hærger flygtningelejre. Med os i studiet har vi Mads fra Læger uden Grænser, der netop hjemvendt fra Bangladesh.

I Venezuela har den trængte præsident Nicolas Maduro, i sidste uge lancereret en ny national kryptovaluta med navnet Petro. Få dage efter lanceringen erklærede han det en succes og tilføjede, at han allerede havde planer om at lancere endnu en kryptovaluta, Petro Gold. Vi taler med Magnus Boding Hansen, Latinamerika korrespondent med base i Venezuela.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser