Europa i Flammer

4. marts 2018

Dagens program er tætpakket med vigtige begivenheder fra den seneste uge i europæisk politik, og der er ikke så lidt at tage fat på.

Vi starter dagens program med en vurdering af den tale, som den britiske Premierminister Theresa May holdt i fredags. Her gav hun sit bud på briternes position i forhandlingerne om Storbritanniens udtræden af EU. Vi har lektor Ole Helmersen fra CBS med til at vurdere og analysere talen.

Bagefter skal vi til Tyskland, hvor resultatet af en urafstemning i det tyske socialdemokrati SPD i dag er blevet offentliggjort. Afstemning skulle afgøre, om partiet kunne indgå i en storkoalition med Merkels CDU. Vi har Danmarks Ambassadør i Tyskland Friis Arne Petersen i gennem med en reaktion på afstemningen senere i programmet.

Og så er det også i dag, at italienerne går til valg. Vi kan desværre ikke garantere et endeligt valgresultat inden dagens udsendelse slutter, til gengæld har vi freelance journalist Morten Beiter med i udsendelsens sidste del til at give jer lyttere al den information, I skal bruge, for at kunne forstå konsekvenserne af valgresultatet bedst muligt.

Andre udsendelser