Datolinjen

6. marts 2018

Italienerne var ved stemmeurnerne i går for at vælge et nyt parlament. Og det blev et klart nederlag til de gamle, etablerede partier - mens det yngre populistiske anti-establishment parti, Femstjernebevægelsen, stormede frem og blev Italiens absolut største parti. Vi ser nærmere på det italienske valg sammen med Charlotte Sylvestersen, journalist med base i Milano.

Efter aftale med Assadregimet kørte en FN-nødhjælps-konvoj ind i Ghouta-enklaven nær Damaskus i Syrien. Enklaven er de seneste uger blev systematisk bombet af den syriske regeringshær - og flere skoler og hospitaler ligger nu i ruiner. Men hvorfor har det syriske regime valgt at åbne op for nødhjælp til Ghouta nu? Det spørgsmål stiller jeg Patrick Steen Pedersen, der er fuldmægtig ved Forsvarsakademiet.

Det kinesiske styre har travlt med at censurere i øjeblikket. George Orwells romaner "1984" og "Kammerat Napoleon" er for eksempel lige blevet gjort forbudte. Og derudover har det kinesiske styre blokeret en række formuleringer, ord og bogstavet "N" fra Kinas største sociale medie, Sina Weibo. Censureringen kommer i kølvandet på kommunistpartiets udmelding om, at præsident Xi Jinping får lov til at sidde på magten på ubestemt tid. Vi taler med Casper Wichmann, cand. mag i Kina-studier og koordinator i den danske Kina-tænketank ThinkChina.

Andre udsendelser