Datolinjen

8. marts 2018

Præsident Trumps øverste økonomiske rådgiver, Gary Cohn, trak sig i nat dansk tid fra sin post. Den afgørende årsag til at han indgav sin opsigelse, var Trumps insisteren på at indføre straftold på import af stål og aluminium og på simpelthen at gå imod frihandel – som Cohn fortaler det. Gary Cohns exit øger nervøsiteten for en global handelskrig, hvilket i dag kunne mærkes rundt omkring på markederne. Vi taler med Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken.

Den Sri Lankanske præsident, Maithripala Sirisena, har indført undtagelsestilstand i landet til og med fredag i næste uge. Det gør han efter, at der er blusset voldsomme uroligheder op i mellem buddhister og muslimer i landets 6. største by Kandy, som ligger i det centrale Sri Lanka. Flere moskéer i byen skulle være brændt ned, og mere end 20 huse i et muslimsk område i byen er også brændt ned til grunden. To personer er indtil videre dræbt. Vi taler med Mikkel Willther Kaagaard, forfatter til bogen ”Sri Lanka fra selvstændighed til selvmordsterrorisme”.

En velgørenhedsorganisation i den lille tyske by Essen vil ikke længere uddele fødevarer og andre basale fornødenheder til udlændinge. Beslutningen er et resultat af flere måneder med tumult og chikane i køerne til de her uddelinger – begået af unge migranter – hvilket angiveligt har skræmt stadig flere tyskere væk, blandt andet ældre mennesker, enlige mødre og familier med mindreårige børn. Det meget tydelige nej til udlændinge har skabt stor debat i Tyskland, og det taler vi med Erik Jensen om, Politikens korrespondent i Berlin.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser