Datolinjen

13. marts 2018

Vi starter aftenen i Bruxelles. Det gør vi fordi, der i dag i Europa-Parlamentet har været afholdt et udvalgsmøde i det udvalg, som overser EUs pesticid politik, og på dagsordenen var produktet glyphosat i europæisk landbrug. I november blev en forlængelse på 5 år godkendt på EU-niveau, men to af samarbejdets tilbagebageværende 3 store lande, ønsker at udfase glyphosat i år 2020, da det mistænkes for at være bla. kræftfremkaldende. Og derfor er der påny sået tvivl om fremtiden for brugen af det her pesticid for landbruget i Europa. Vi taler med Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Front National, som ledes af Marine Le Pen, holdt kongres i weekenden i byen Lille. Vi rider på historiens bølge, og den vil bringe os til sejr på sejr, siger Steve Bannon til højrefløjspartiets medlemmer i den nordfranske by. Men der var ellers ikke meget sejrsstemning at spore i partiet, som er i dyb krise. Vi udlægger sagen med Jørn Boisen, institutleder ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet.

I fredags mødte den fransk-algierske forretningsmand, Rachid Nekkaz, op foran Christiansborg sammen med en gruppe burkaklædte kvinder. Nekkaz er gået til kamp mod regeringens maskeringsforbud, og han har lovet, at han vil betale alle de bøder, som burkaklædte kvinder i Danmark får, hvis loven bliver vedtaget. Rachid Nekkaz har allerede betalt over 1.200 bøder for burkaklædte kvinder i sit fødeland Frankrig og op mod 300 bøder i Belgien. Vi har journalist Louise Sandager med fra Paris.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser