Datolinjen

27. marts 2018

Lørdag gik hundredtusinder af især skoleelever og studerende på gaderne i hele USA for at kæmpe for en strengere våbenlov. Mere end 700 såkaldte "March for Our Lives" fandt sted i USA.

Vi ser nærmere på sagen sammen med Christian Mørk, journalist og forfatter med base i New York.

I dag begynder præsidentvalget i Egypten. Men valget er allerede afgjort før egypterne går til stemmeurnerne - vinderen bliver den nuværende præsident Abdel Fatah al-Sisi.

Som vi fortalte her i Datolinjen for et par uger siden, så er der flere seriøse modkandidater, der har ønsket at udfordre Al-Sisi i kampen om at blive Egyptens næste præsident - men de er alle enten blevet smidt i fængsel eller truet til tavshed.

Militærdiktaturet ser således ud til at leve videre i bedste velgående i Egypten - landet vis befolkning ellers gik i front for demokrati under det arabiske forår. Vi taler med Jakob Erle, tidligere direktør for Dansk-Egyptisk Dialog institut.

En kæmpe skandale har ramt verdens gentlemansport nummer ét - cricket! Det drejer sig om en kamp mellem to af verdens bedste cricketlandshold - Australien og Sydafrika, hvor australierne simpelthen er blevet taget i noget så ikke-gentleman-agtigt som at snyde. Vi taler med Amjad Khan, tidligere professionel cricketspillet bl.a. for England.

Andre udsendelser