Datolinjen

28. marts 2018

Lige nu er der god gang i alle verdens rygtebørser på grund af usædvanlige aktiviteter i den kinesiske hovedstad Beijing. Spørgsmålet, der er på alles læber, er: "Er den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, i Kina?" Vi taler Casper Wichmann, cand. mag i Kina-studier (sinolog), og koordinator i den danske Kina-tænketank ThinkChina. 

I torsdags annoncerede den amerikanske præsident Donald Trump, at USA vil indføre straftold på 25 procent på hundredvis af kinesiske produkter, som samlet svarer til en importværdi på op imod 60 milliarder dollar. Og fredag offentliggjorde Kina så en plan for, hvordan de vil lægge straftold på amerikanske varer til en importværdi a 3 milliarder dollar. Vi ser nærmere på den gryende handelskrig sammen med Ulrik Bie, Ulrik Bie, uafhængig økonom og ejer at firmaet bieresearch.com. 

 Børnebogen "A day in the life of Marlon Bundo", der lige nu ligger nummer ét på Amazons bestseller liste og er midlertidigt udsolgt. Bogen dokumenterer en dag i Marlon Bundos liv. Marlon er den amerikanske vicepræsident Mike Pences familie-kæle-kanin - og i den her bog er han desuden homoseksuel - altså kaninen. Det er komiker og vært på HBO's "Last Week Tonight" show, John Oliver, der står bag den her populære børnebog - som blev til for at voksenmobbe den amerikanske vicepræsident Mike Pence og hans kanin. Vi taler med Mette Rolan Kjærsgaard, chefredaktør på RUC-Paper og USA-kender.

Andre udsendelser