55 minutter

1. april 2018

Det sociale medie facebook er kommet i modvind efter det kommet frem, at data fra 50 millioner amerikanske brugere er blevet misbrugt i målrettede politiske kampagner. Virksomheden Cambridge Analytica fik flere hunderedetusinde facebook-brugere at udfylde et spørgeskema. Svarene skulle bruges i forskningsøjemed. Spørgeskemaet indsamlede også - helt i tråd med facebooks retningslinjer - data på brugerenes facebook-venner. Disse data brugte Cambridge Analytica dog - i strid med facebooks retningslinjer - til at lave meget målrettede politiske kampagner for blandt andet Donald Trump og Brexit. Skandalen har fået flere brugere til helt at droppe facebook. Hashtagget deletefacebook er siden gået viralt.
Fremover skal ægtepar med børn ikke kunne blive skilt med det samme. Det har et enigt Folketing besluttet. Forældre skal nu igennem en tre måneders reflektionsperiode, før de kan få en skilsmisse.
Siden 2013, hvor man fjernede den tvungne separationsperiode, har det ellers været muligt at blive 'straks-skilt'. Men det er altså slut nu. Den nye reflektionsperiode bliver indført for at få forældrene til at tænke sig om, og både forældre og børn vil få tilbudt rådgivning.

Andre udsendelser