Huxi og det Gode Gamle Folketing

3. april 2018

Danske ministre har det for godt. Eller de får det i hvert fald for godt, hvis de overlever til pensionsalderen. Og det skal stoppes, synes over 50.000 danskere, der har trumfet et borgerforslag. Ikke overlevelse, men pensionen, altså. Nu tvinger et borgerforslag Folketinget til at sige højt og klart, at folket tager fejl, for ministre er hver en pensionskrone værd.

Men så er der jo udsigt til at få nogle af pengene tilbage senere… med mindre selvfølgelig Liberal Alliance får held med at afskaffe arveafgiften til efteråret. Foreløbig har de haft held med at nole den sag fra de konservative. Må man overhovedet det, sådan hugge andre partiers mærkesager?

Måske er de konservative for travlt optaget af at diskutere, hvad man stiller op med de unge konservative, når de lægger sig ud med de offentligt ansatte med blåhvals-relateret hån? KU’s annonce virkede ellers snedig nok: Man kan jo ikke rigtig brokke sig over at blive kaldt en baby uden at lyde en lille smule som en baby. Hvem skal så være de voksne?

Uanset hvor meget man råber, tramper og truer viser det sig, at hver anden afviste asylansøger ikke kan sendes hjem. Så hvis man søger om asyl i Danmark, så får man for det meste lov til at blive, selv hvis man ikke får lov til at blive. Hvad gør Danmark så?

Alt sammen sendt fra Radio24Syvs studier i København. Så længe det varer. DF ønsker sig et Radio24Jysk fra 2019. Er løfterne om at udflytte statsarbejdspladser fra hovedstad til provins vælgerlefleri? Og hvem fortæller DF, at Radio24Syv altså ikke er en statslig arbejdsplads?

De Gode Gamle er socialdemokratiske Helle Degn, folkesocialistiske Peter Westermann og konservative Helle Sjelle, indkaldt og ordstyret af formands-vikar Lasse Rimmer.