Datolinjen

4. april 2018

Wall Street havde i går den værste start med anden kvartal siden 1929 – året hvor Den Store Depression begyndte. Det skyldtes blandt andet en ny udvikling i handelskrigen mellem USA og Kina, som skaber nervøsitet. Kina har nemlig indført en ”hævntold” på 128 udvalgte amerikanske varer – heriblandt flere fødevarer – som et modsvar på, at USA’s præsident, Donald Trump, for ca. to uger siden annoncerede, at han ville indføre ekstra told på hundredvis af kinesiske varer. Vi taler med Henrik Drusebjerg, chefstrateg ved Carnegie Investment Banking.

Winnie Mandela døde i dag 81 år gammel. Winnie Mandela var et ikon for antiapartheid-kampen i Sydafrika. Hun var i 38 år gift med Nelson Mandela, men hendes plads i kampen mod det hvide mindretalsstyre i Sydafrika er omstridt og plettet af beskyldninger om vold. Men mange roste hendes efter hendes død i går. Det fortæller Rasmus Bitsch, journalist bosiddende i Cape Town, mere om.

Kritikere mener, at måden man skildrer kvinder på i film Bollywood er med til at normalisere seksuelle krænkelser mod kvinder. Debatten er opstået i kølvandet på Bollywood filmen Badlapur, hvor hovedpersonen, ”helten”, mishandler en prostitueret seksuelti kampen om at få oplysninger på dem, der har dræbt hans familie. Med os i studiet har vi Thomas Sehested, forfatter til bogen "Indien - verdens næste stormagt", konsulent, historiker og direktør i Stereo Associates.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser