Datolinjen

5. april 2018

De franske statsbaner, SNCF, har erklæret udmattelseskrig mod den franske præsident Emmanuel Macron. Således vil en strejkeplan for de kommende tre måneder flere gange om ugen lamme store dele af den franske infrastruktur. Det sker efter præsident Macron udmelding om, at han vil liberalisere statsbanerne. Vi taler med Annemette Jocteur Monrozier, dansker bosat i Paris.

FN's årlige 'World Happiness'-rapport, udkom for nogle uger siden, og vi danskere måtte se os slået på både første og andenpladsen i år. Listen rangerer 156 lande efter det såkaldte niveau af lykke ud fra parametre som forventet levetid, velstand, social kapital samt generel tiltro til myndigheder og graden af korruption. Men hvad med bunden af listen? Vi ser nærmere på verdens mest ulykkelige land sammen med Holger Bernt Hansen, professor emeritus ved Afrikastudier på KU, og Michael Birkjær, analytiker på Institut for Lykkeforskning.

Klokken 12.40 i dag blev den såkaldte Dragon-rumkapsel succesfuldt indfanget af en stor robotarm og derefter sammenkoblet med den internationale rumstation. Om bord på rumkapslen er det dansk-ledede ASIM-eksperiment, som de næste par år skal studere kæmpelyn fra tordenvejr, der går fra tordenskyerne og ud mod rummet. Vi taler med Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space.

Andre udsendelser